24 Ocak 2015 Cumartesi

Biri Mucize mi Dedi? #Bademyağı

   Merhaba Canlar;
   Bu hafta da bademyağını araştırıp faydalarını sizlerle paylaşmak istedim.


   E vitamini içeriği oldukça zengin olan bu yağ ikiye ayrılır. Acı ve tatlı... Protein bakımından da zengin olan bu yağın kozmetik ve bakım alanında kullanılan örneği genellikle tatlı bademyağıdır.
   Öncelikli olarak ve en çok kullandığımız yerlerden biri saç bakımı... Saç bakım yağlarının içinde mutlaka bu yağdan mevcuttur. Saçları nemlendirir; daha parlak görünmesini ve güçlenmesini sağlar. Isıl işlemlerle şekillendirdiğimiz saçlarımızın yıpranma etkilerini azaltan bu yağ, boyanın uğrattığı zararı da indirger. Saçların daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Zira kılları besleme faydası göz önüne alındığında kaşlarda ve özellikle hint yağıyla karışımının kirpiklerde de büyük fayda sağladığı önemli birer gerçektir. Kökleri iyi besler ve varolanların daha sağlıklı olmasını sağlar.
   Yüzyıllardır güzellik için kullanılmıştır bademyağı. Yüzde oluşan lekelere ve genişleyen gözeneklere çok faydalıdır. Kuru ve tahriş olmuş ciltlerde cildi önemli ölçüde nemlendirme sağlar. Bu sebepledir ki yağlı ve akneye meyilli ciltlerin bu yağı kullanırken çok dikkat etmeleri gereklidir. Cilt tarafından kolay emilmeyen bir yağdır.
   Güneşin neden olduğu kuruluk, ince çizgiler ve lekeler içinde önerilen bir bakım-onarım ürünüdür. Ayrıca dudak balmı yaparken de kullanabilirsiniz. Yorgunluk nedeniyle oluşan mor göz halkaları için etkili bir üründür.
   Makyaj temizlemede de oldukça başarılı olan bu yağ, el nemlendirmesinde fazlaca fayda göstermektedir. Bunun yanında tırnak etlerinin yumuşatılması için de kullanımı uygundur.
   Cilt çatlaklarının giderilmesinde etkin rol oynar.
   Hücrelere gelecek zarara karşı bir bariyer oluşturan bu yağımız bağışıklık sistemini de destekler.
   Kilo almaya yardımcı olur.
   Kas ve eklem ağrılarına da iyi gelen badem yağımız sık sık masaj yağı olarak da kullanılır.
   Aslında daha neler var neler ama bu kadarı bu yazımız için yetsin.
   Görüşürüz...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder