27 Ocak 2015 Salı

Püf #2 - Dudaklar Makyajla Nasıl Daha Büyük Gösterebilir?

   Merhaba Arkadaşlar;
   Bugün de yine ip ucu köşemizde dudaklar mevzu bahis. Dudaklar ve onları daha büyük, daha dolgun göstermenin bir kaç püf noktası...

   Öncelikle sağlıklı dudaklar daha iyi, parlak ve ışıltılı gözükeceği için dudaklardaki ölü deriden mümkünolduğunca uzak durmalıyız. Dudak yapınıza göre belirlediğiniz aralıklarda scrub yapmayı lütfen ihmal etmeyin. Ve tabii nemlendirilmiş dudakları...
    Bu konunun bir başka püfü ise renkler. Makyaj seven hepimizin bildiği bir açık renkler ön plana çıkartır ve uygulandığı bölgeyi yükseltir. Bunun içindir ki açık renk bir ruj dudak irileştirme konusunda daha fazla işinize yarayacaktır.
   Tabi bu rujun altına uyguladığınız kalem ve uygulanan sınır da çok önemli. Ben çok fazla dudak çizgisini aşan biri değilim ama çok hafif çizgiyi aşmak da işinize yarayacaktır bu amaçla yaptığınız uygulamada. Ama dediğim gibi sadece bir tık... Fazlası yapay duracak ve ön plana çıkartmak için uğraşılarınız sizi sadece komik duruma düşürecektir. Ve kaleminizin rengi mümkünse ya da olabildiğince rujunuzla aynı renk olmalı.
   Diğer bir ince ayrıntımız da dudak çevresine fondöteninizden 1-2 ton açık bir renk kapatıcı uygulamanızdır. Bu hem daha temiz bir görüntü sağlarken hem de dudaklarınızı yükseltecektir. Yok eğer bu da yeterli gelmezse alt dudağınızda yaptığınız aydınlatmanın altına çok hafif bir tık koyu renkle gölge verebilirsiniz. Ama çok dikkat etmeyi ve açık-koyu dengesini uygun bir şekilde kullanmayı ve bu zıtlığı abartmamayı unutmayın.
   Üst dudağınızdaki tepe noktalarına ve o noktalardan devam eden çizgiye aydınlatıcı uygulamanız da işinize yarayacaktır. Hatta bu iki çizgi arasına gölge de verirseniz daha iyi bir sonuç sizi bekler.
   Son olarak da aytınlatıcınızı çok hafif ruj uyguladığınız dudaklarınızın iç orta kısımlarına uygularsanız amacınıza daha da yaklaşmış olacaksınız.
   Bu arada şunu da söylemeliyim ki dudak içlerinizi boş bırakmamalısınız. Gerekirse sık sık ruj tazeleme işleminizi gerçekleştirmelisiniz. Aksi taktirde bu keskin renk geçişi dudaklarınızı kesecek ve daha ince ve çirkin görünmesine sebep olacaktır.
  Bu yazımızda bu kadar. Görüşürüz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder