31 Ocak 2015 Cumartesi

Biri Mucize mi Dedi? #Susamyağı

   Merhaba Arkadaşlar;
   Köşemizin bu hafta ki konuğu susam yağı... Ne işe yarar peki bu yağ? Hadi başlayalım da meraklar dinsin.

   Bilinen en iyi antioksidanlardan olan susamyağı özellikle saç ve cilt bakımında kullanılır. Saç derisini nemlendiren yağımız saç köklerini de güçlendirir. Yani kepek için doğal bir çözümdür. Kaşlara da faydalıdır. Cilt için ise kuru cilte sahip olanların oldukça fayda göreceği günlük kullanılabilen bir mucizedir. Cildin erken yaşlanmasını engeller, cildi sıkılaştırır, temizler, toksinlerden arındırır ve sivilce oluşumunu önler.
   Yanık tedavisinde de kullanılan yağımız omega-6 ve omega-9 yağ asitlerini içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır. İçindeki demir ve vitaminler vesilesiyle kansızlığa destek verir.
   Bu yağı aynı zamanda güneşin zararlı ışınlarından korunmak için de kullanabilirsiniz. Ayrıca radyasyona dayanımı da olduğu yeni gelişmelerdendir. Kansere karşı koruyucu etki gösterir.
   Tırnaklar içinde faydası bulunan bu yağ romatizma ağrıları için de kullanılabilir bir üründür. Ayrıca kireçlenme olan bölgelerde de kullanımı sonucu kısa sürede tepki veren bir maddedir.
   Kabızlık sorununa da olumlu etki yapar. Sinir ve beyin hücreleri üzerinde etkindir. Afrodizyak etkisi de mevcuttur. Mantar sorununa karşı kullanılabilir.
   Yemeklerde kullanılabilen bu yağ vücut üzerinde genel sağlığa faydalı bir üründür.
   Diş sağlığı üzerinde de olumlu sonuçlarla karşılaşmanıza sebep olur. Dişlerde plak oluşumunu azaltır ve dişlerin beyazlamasına yardımcı olur. Ağızda çalkalamanız durumunda ağız içinde ki zararlı bakterileri de öldürür. Çürüklere karşı savaşan yağımız, diş eti kanamalarına karşı da diş etlerini korur.
    Susam yağının tansiyon ve kan şekerini de düşürdüğü gözlemlenmiştir. Kalp ve damar sağlığı üzerinde iyileştirici etki gösterir.
   Bugünlük de bu kadar canlar. Öpüldünüz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder