17 Ocak 2015 Cumartesi

Biri Mucize mi Dedi? #Zeytinyağı, Ah Seni Nerelerde Kullanmalı?

   Ah bu zeytinyağının nelere faydası yok ki?

   Başta E olmak üzere A, D ve K vitamini gibi birçok vitamin barındıran bu haftanın mucizesi zeytinyağının özelliklerinden biri bağırsakları çalıştırmasındaki etkisidir. Bu güzelliği bizim en çok işe yarayan özellik olmuştur. Malum bebek-kabız sorunu. Bu özelliğinden ötürüde diyet programlarına belli miktarlarda eklenmesinde fayda olacaktır.
   Deri çatlamalarında ve dolayısıyla nemlendirme işleminde birebir faaldir. Hamilelikte ortaya çıkan çatlaklar için doğal bir ilaç. Dudak çatlamaları, çatlak eller ve ayaklar... Ayrıca yorgun ayaklara da limonla uygulanması fayda göstermektedir.
   Yüksek tansiyon, kolesterol, damar sertliğinde de iş gören bu yağımız çocuklarda da çok önemli faydalar sağlamaktadır. Öncelikle beyin gelişimlerini olumlu yönde etkilemekte ve gelişim çağındaki çocuklarda kemiklerin güçlenmesini hızlandırıcı bir etki üstlenmektedir.
   Yaklaşık ömrü 1000-1500 yıl olan ve hatta 3000 yıllıklarına bile rastlanan bu ağacı içerdiği E vitamini sayesinde yaşlanma etkilerini azaltmasa olur mu? Olmaz tabi ki de.
   Kireçlenme üzerinde de etkili olan zeytinyağımız unutkanlığa da faydası olduğunu söylemek gerek.  Kalp damar hastalıkları üzerinde de fayda sağlamaktadır. Tüketiminin fazla olduğu akdeniz bölgelerinde de bu hastalıklardan yaşanan hayat kayıplarının oranı oldukça düşük olduğu araştırmacılar tarafından tespit edilmiştir.
   Ülser yaralarının kapanmasında da önem arz eder.
   Anne sütü gibi doğal bir besindir ve sütten kesilen bebeklerin sütüne eklenmesi tavsiye edilir.
   Diş etlerine iyi gelir. Çalkalayıp bekletin yeterli. Ayrıca güneş yanıklarına da iyi gelir.
   Zeytinyağının içinde bulunan oleiprine adlı madde sayesinde hücreler yenilenerek kansere karşı mücadele de fayda sağlar.
   Yara ve enfeksiyonlara karşı da iş görür.
   Saç üzerinde de etki gösterir. Kepeği engeller ve dökülmeleri önler. Saçları daha parlatır.
   Kırışıklıklar üzerinde olumlu sonuçlar gösteren bu yağın faydaları say say bitmez. Ve bu yazımda ancak bu kadarına yer verebildim.
   Görüşürüz yarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder